Kontakt

Om man vill komma i kontakt med oss i Sniggel-Snuggelkoncernen gör man det lättast genom att skriva ett meddelande nedan alt. maila oss på sniggelsnuggel(at)gmail.com

11 kommentarer vidrörande “Kontakt

 1. Va kul att ni har vaknat! Trodde nästan att ni hade limmat fast er i källaren…..
  Såg att ni är på g med att börja nita snart.
  vi har ett bra sortiment hemma, och kanske ni även är i behov att all låna nitverktyg osv…
  Båtbyggarn finns till hands.
  Hör av er om ni vill.
  Hälsar
  Fredrik
  Röda Möllan.

 2. Hej på er!
  Kul att ni är på g. På pokalen i år pratades det en hel del om hur vi skall få med fler äldre 22-or och vi pratade om er. Jag seglar själv s-20 Royne från 1925 och var överlägset minst på banan i år och tycker att det är lite ensamt som minsting. Min tanke är att försöka få ihop några pre 1935 års 22-or till Nynäs nästa år. Så min förhoppning är att ni kan komma dit . Jag har tidigare lovat att hjälpa till med bra priser på material och att ställa upp med tips och råd mm till medlemmar i 22-klubben för att vi skall få klubben och båtarna att överleva, det gäller er med, så hör av er om det är något ni undrar över eller något ni behöver så kanske jag kan hjälpa till. Jag kan ju passa på att locka med att det från och med nästa år kommer att delas ut ett pris till bästa båt byggd före 1935 på pokalen, det blir naturligtvis ett stort och skrymmande vandringspris för att det skall vara nog så besvärligt att få med sig det hem i en liten 22-a som traditionen bjuder.
  / Mattias

 3. @Mattias Malmros

  @Mattias Malmros

  Hej Mattias!

  Vi kommer givetvis försöka deltaga i framtiden. Skulle vara en fantastisk upplevelse att segla tillsammans med övriga 22-or. Vi tror nog det kan bli svårt att hinna till nästa år.
  Pokalen du nämnde kommer vi kämpa för.

  /Emil

 4. Hej!
  Jag undrar lite hur ni bär er åt för att få bort fastrostade träskruvar? Jag renoverar just nu en rufflucka i teak, jag har testat lite olika sätt och lyckades få bort en med polygrip men den gick tyvärr av innan gängorna började och det måste finnas ett bättre sätt.

 5. @Emil Gunnarsson
  Hej Emil,
  Tack för din fråga. Det är alltid kul med respons från våra läsare!

  Vad vi gjorde var att köpa 2 och 2,5mm metallborr som vi använde för att borra hål i skruvhuvudet på de gamla skruvarna. Sedan slog vi i ett något större torks som satte sig som berget. Därefter kunde vi skruva upp de gamla skruvarna. Till en början använde vi skruvdragare men upptäckte efter ett tag att det blev bättre med borrmaskin. Borrmaskinens högre hastighet visade sig bättre lämpad för ändamålet.

  Börja alltid med 2mm borret och försök få ur skruven. Om det misslyckas har du en ny chans med 2,5 mm borret.

  Var försiktig då du borrar eftersom om du borrar för djupt kan skruvhuvudet spricka när du slår i torksen. Var försiktig till en början så får du ganska snabbt in tekniken.
  Lycka till!

  MvH, Erik Häggsgård

 6. Hej
  Jeg arbejder med et lignende projekt i DK (SKärgårdskryssaren Pyrola). Og ville bare spørge hvad i bruger/anbefaler af handsker når der arbejdes med epoxi. Álle dem jeg har prøvet smelter væk under mig.

  Mvh Jakob

 7. På tal om att skrapa/ slipa insida..
  Jag har värstingblad som är avsedda för parkettskapor, lätt gjort att ordna ett handtag med rätt anfallsvinkel/ åtkomlighet. Rensar all gammal yta mkt bra. Därefter oscillerande maskin med tjock dyna under pappret. Kalasresultat tralala!
  Hör av er.
  Hälsar
  Båtbyggarn i Möllan.

 8. Hej !

  I do sailing on the lake of Constance and I am interested in this skerrycruiser; I saw your announcement on blocket but I am not registered there. Can you send more information in English regarding
  - condition of the boat (hull, deck, spars)
  - list of inventory (sails, cover, cradle or trailer)
  - actual photographs
  Where is the boat now ?

  kind regards
  Klaus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>