Kvällssegling i Lomma

Hej på er seglarvänner! Sommartid sitter man ju ogärna inne och uppdaterar bloggen, eller vad säger ni? Nu får det väl bli ändring på det, då…

Sensommarsegling är som balsam för själen, konstaterade Christian och Daniel och njöt i fulla drag av 4 m/s och en sol som sakta sänkte sig i havet!

Navigare necesse est!

bild 1

bild 2

En kommentar vidrörande “Kvällssegling i Lomma

 1. Hej kära Sniggel-Snuggelägare!
  Jag vet inte idag vilka ägare båten har idag ,men jag har då och då följt era fina renoveringsarbeten.
  Som ni säkert vet köpte jag S-S utanför Södertälje av en nu glömd man för 4300;- och seglade hem den via kanalen och Mälaren till LSS i Kyrkviken på Lidingö, som var min hemmahamn. Året var troligen 1963, ej -64. Jag sålde S-S till min näre vän Christer Hägg (skolkamrat Lidingö Läroverk) (1965 enligt minne) som seglade ner den till Domsten där den förblev flera år (senare i ägo hos Christers svåger Claes). Gick ofta som ”ölbåt” till Danmark och i retur med starköl. Visste ni att jag och min kusin Bo Dahlerus 1964 seglade S-S i hård vind (12m/s) nattetid med ballonggenua i bomull från Kobbasklinta till Tjärven. Ingen fribord fanns kvar- vi öste allt vi kunde!. S-S var en underbar kallrasseglare!
  Grabbar, hör gärna av er.
  Jag bor i södra Frankrike men är ”hemma” hela sommaren på Lidingö eller i Dalsland.
  Lycka till med slutet av er fina renovering! Vill gärna se den (segla) vid tillfälle 2015!
  Bästa hälsningar
  Numera landkrabba
  Paul Dahlerus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>