Söndag 13 Mars!

Hej på er Sniggelvänner!

Nu ska jag försöka uppdatera er på vad som hänt den sista tiden.

Som ni förstår har arbetet stått ganska så stilla den senaste tiden. Vi kan inte bara skylla på vädret. Tyvärr har det varit väldigt svårt att hitta ask samt någon som kan såga lameller till oss. Efter ytterligare en blänkare i Sydsvenska Dagbladet hörde vår vän Millan Hamilton av sig och tipsade om en båtbyggare i Landskrona vid namn Fredrik Lundahl. Det är med stor glädje jag kan meddela att han hjälper oss med spantämnen.

I väntan på ask har vi  förlängt befintlig vrangbåge samt tillverkat en ny. Detta för att likt stridspar kunna jobba på 2 fronter när vi alla är ute på varvet.

Idag var Emil och Daniel ute på varvet. Vi började dagen med att titta till Sniggel-Snuggel så att hon stod stadigt på köl och mot stöttorna. Vi fick finjustera BB-sidas akterstötta. Efter detta skulle vi embarkera Sniggel för att prova vår vrangbåge, men vi beslöt oss istället för att vårstäda varvet. Vi lyfte bl a. bort baslådan för att få bättre plats. Den ersattes istället av ett fint ritbord. Det kommer att komma väl till pass när vi ska rita av formen av varngbågen.

Vi avslutade dagen med att lägga vrangbågen vid det första spantet som ska bytas. Detta spant döpte vi helt logiskt till spant 1. Vi ritade av formen av spantet och den mallen ligger nu redo på limjiggen i Emils källare.

Nu lite bilder.

Kapad Furulist till vrangbåge

Kapad furulist till vrangbåge

Daniel rundar av furubitarna till vrangbågen

Daniel rundar av furubitarna till vrangbågen

Resultatet 2 st vrangbågar

Resultatet 2 st vrangbågar

Vrangbåge i sitt rätta elemement

Vrangbåge i sitt rätta element

Photo mar 13, 17 08 50

Photo mar 13, 17 07 59

Vårt nya ritbord

Emil förstärker linjen

Emil förstärker linjen

Spantmallen på plats i Emils källaren

Spantmallen på plats i Emils källare

Som ni ser har vi nu kommit igång och vi kommer nu att uppdatera bloggen lite mer frekvent. Nästa inlägg hoppas vi handlar om vår första spantlimning.

Väl mött då vänner.

En kommentar vidrörande “Söndag 13 Mars!

  1. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us
    have developed some nice practices and we are looking to swap methods with others, be sure to
    shoot me an email if interested.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>