2013-08-25

Söndag 25/8

Hej Sniggelvänner, Idag var samtliga i koncernen på varvet och vi fick mycket gjort. Vi började dagen med att lägga på ett lager primer under vattenlinjen och vi har bestämt att det får räcka som skydd i år. Båten ska bara ligga i några veckor så det känns onödigt att lägga pengar på bottenfärg. Grå… Läs mer »

2013-08-21

Montering av ventiler och avbärarlist

Hej Sniggelvänner, Igår åkte Erik och Daniel ut till varvet för att montera ventilerna och avbärarlisterna. Avbärarlisterna var fulla med gammal fernissa och mönja så vi fick börja kvällen med att renskrapa och putsa dem. Skenorna som ska sitta på rufftaket fick sig också en omgång. Nu lite bilder! Nyputsade avbärarlister och skenor Avbärarlist i… Läs mer »

2013-08-19

Mönja och Roder!

Hej på er! Då var Emil och Christian på varvet ikväll. Vi mönjade klart köl och bord under vattenlinjen samt satte roder och rorkult på plats. Imorgon åker Erik och Daniel ut och fortsätter. Vi närmar oss den stora dagen. Nu några bilder!

2013-08-16

Arbetet under vattenlinjen fortsätter

Hej på er! Igår åkte Emil, Daniel & Christian till varvet för att fortsätta med projekten under vattenlinjen. Under kvällen fick vi följande gjort. – Sambordet skruvades fast med de sista bultarna. – Skruvhålen spacklades igen. – Vi grundade Köl och bord under vattenlinjen med mönja. – Mastfoten sattes på plats – Nya rostfria brickor… Läs mer »

2013-08-11

Arbete under vattenlinjen

Hej Sniggelvänner, Idag har Daniel och Erik varit på varvet och på schemat stod det arbete under vattenlinjen. Vi började dagen med att fästa det nya sambordet i spanten på styrbord sida. Därefter fäste vi sambordet på babord sida med nya A4-klassade skruvar. Dagen avslutades med att vi spacklade igen ojämnheter och skruvhål längs hela… Läs mer »

2013-08-09

Lager 6

Hej på er Sniggelvänner! Igår åkte Emil & Daniel till varvet. På programmet stod att lägga på det sjätte och förhoppningsvis sista lagret lack innan sjösättning. Vår vän och hovfotograf Jörgen P Jönsson var på plats under hela passet och tog många fina bilder. Nedan kan ni se några utvalda. Vi hörs!

2013-08-08

Lager 5

Hej på er! Igår var Emil & Erik på plats för att lägga på det femte lagret Fernissa. Vi började kvällen med att städa efter förra veckans slipning. Vi dammsög, våttorkade och avslutade med klibbduk. Det tog lite längre tid än planerat men resultatet bra. Vi avslutade med att lägga det första lagret outspädd fernissa…. Läs mer »

2013-08-04

Slipning och vattenlinje

Hej på er! Idag åkte Emil, Erik och Daniel till varvet. Vår förhoppning var att dra över hela båten med 240-papper och sedan lägga på det första lagret med outspädd fernissa. Vi hann bara slipa Sniggel idag eftersom Båtbyggarn Fredrik till vår stora glädje svingade förbi och hjälpte oss med att mäta ut vattenlinjen. Fredrik… Läs mer »

2013-08-01

Lager 4

Hej på er! Ikväll åkte Emil & Daniel till varvet och la på det 4e lagret fernissa. Sniggel-Snuggel börjar bli sagolikt vacker. Vi hörs!