2013-07-30

Lager 3!

Hej på er! Ikväll åkte Emil och Daniel till varvet och lade på det 3e lagret fernissa. Nu börjar det bli en fin yta. Vi hörs!

2013-07-29

2:a lagret fernissa!

Hej på er! Idag åkte Emil, Erik & Christian ut till varvet för att lägga på nästa lager fernissa. Arbetet flöt på fint och vi börjar se en fin yta över hela båten. Nu några bilder.

2013-07-25

1:a lagret fernissa

Hej Sniggelvänner, Igår var det så dags att påbörja fernissningen av Sniggel-Snuggel. Då både Daniel och Emil befinner sig på semester var det Christian och undertecknad som fick njuta av denna upplevelse. Under de snart fyra åren som vi renoverat Sniggel-Snuggel har detta moment ibland känts väldigt avlägset så därför är det oerhört tillfredställande att äntligen få se resultatet av… Läs mer »

2013-07-19

Förberedelser inför fernissning

Hej Sniggelvänner, Igår åkte Christian och Erik ut till varvet för att se så att allt såg bra ut efter ca. 1.5 veckas härdning. Sniggel-Snuggel såg torr och fin ut och nästa vecka kan vi förhoppningsvis lägga första lagret fernissa. Då vi fernissar Sniggel-Snuggel är det viktigt att vi skyddar henne från nedfallande dammpartiklar så… Läs mer »

2013-07-05

Äntligen!

Kära Sniggelvänner! Ännu ett målsnöre har passerats. Idag åkte Emil upp till varvet för att stryka på det sista lagret olja på Sniggel-Snuggel. Hon är nu mättad. En fantastisk känsla. Den sista oljan bestod av en cocktail som vår vän båtbyggarn blandat åt oss. Jag vet att den innehöll bl.a. Kokt linolja för att skynda… Läs mer »

2013-07-04

Onsdag 3/7

Hej Sniggelvänner, Oljningen av Sniggel-Snuggel fortgår enligt plan och vi ser ljuset i tunneln. Ikväll ska vi försöka komma ut till varvet igen och då torka rent båten från all överflödig olja. Vårt mål är sedan att avsluta oljningen med att stryka et tunnt lager kokt linolja på båten för att snabba på härdningsprocessen. Igår… Läs mer »