2013-06-30

Mer olja

Hej på er! Idag åkte Emil och Erik till varvet för att ge Sniggel-Snuggel ytterligare en omgång olja. Till vår stora glädje följde vår hovfotograf Jörgen P Jönsson med oss och dokumenterade vårt arbete. Nu några av Jörgens bilder.

2013-06-28

Det tar sig!

Hej på er! Ikväll var samtliga på plats i ladan. Vi hann under kvällen lägga på 2 omgångar olja och slipa lister. Vi märker nu att vi börjar nå mättnad i mahognyn. Vår förhoppning är att vi oljat färdigt under helgen som kommer. Sen får Sniggel stå några veckor så oljan härdar. Under tiden kommer… Läs mer »

2013-06-26

Tisdag 25/6

Hej Sniggelvänner, Ikväll åkte Christian och Erik ut till varvet och lade på det 5:e lagret olja på Sniggel-Snuggel. Arbetet flyter på fint!

2013-06-24

Mer olja!

Hej på er! Idag åkte Emil och Daniel till varvet för att lägga på nästa omgång olja. Hon sörplar i sig olja som om det vore bäsk på en av koncernens skivor. Sniggel-Snuggels djupröda färg är verkligen helt fantastisk. Bilder!

2013-06-23

Olja!

Hej på er Sniggelvänner! Idag var Emil, Erik och Daniel på plats för att äntligen få lägga på de första omgångarna olja. 3 omgångar olja hann vi med under dagen. Vår vän Martin CE Asker kom på besök och bjöd på fika. Martin tog även många fina bilder på vårt arbete. Nu lite bilder.

2013-06-18

Sniggel Snuggel är färdigbetsad!

Hej Sniggelvänner, Ikväll har vi nått ännu en milstolpe i renoveringen av Sniggel Snuggel då vi avslutade betsningen av henne. Till en början hade vi tänkt att lägga två lager bets men till vår stora glädje är vi nöjda med resultatet redan efter en omgång. Vi räknar nämligen med att Mahognyn kommer att mörkna ytterligare något… Läs mer »

2013-06-13

Bets!

Hej på er! Denna veckan har vi påbörjat betsningen av Sniggel-Snuggel! Äntligen! Däck vid köp av Sniggel-Snuggel. Renoverat däck med ett lager Bets.

2013-06-10

Äntligen!

Idag var Emil, Erik och Cristian på plats på varvet för att fixa det sista inför betsning och oljning. Vi firade givetvis med en bier när allt var klart. Känns helt fantastiskt! Båtbyggarn Fredrik med Fru kom även på besök under kvällen. Vi fick många bra tips om betsning av Ami. Tack för det. Vi… Läs mer »

2013-06-08

Sista rycket!

Hej på er! Idag var Emil och Erik på varvet för en sista slutputs. Vi passade även på att sätta en sista list på plats. Nu lite bilder.

2013-06-07

Nytt Sambord

Hej på er! Det är sannerligen fantastiskt att ha sin båt hos båtbyggarn Fredrik Lundahl. Vi bad om hjälp med nytt sambord för att hinna klart inför sommaren. Och gissa vad som satt på plats vid vårt nästa besök. Stort Tack Fredrik. Har du precis som vi i Sniggelkoncernen en gammal träbåt och känner dig… Läs mer »

2013-06-04

Nu räcker det!

Inte riktigt, men det tar sig. Idag var Daniel och Christian på varvet några timmar för att slipa vidare. Bordläggningen fick smaka på lite vatten för att framkalla resning i träet, vilken sedan slipades ned. Tyvärr hade ett par pluggar tagit chansen att smita från sina hål vilket medförde att vi fick avsluta dagen med… Läs mer »