2013-03-30

Torsdag 28/3

Hej på er! I torsdags åkte vi till varvet för att sätta det första röstjärnet på plats. Erik och Christian tog sig an detta projekt medan jag fortsatte att slipa. Passar på att önska er en glad påsk! Nu några bilder.

2013-03-24

Inpassning av röstjärn 1

Hej Sniggelvänner, Idag har Emil, Erik och Christian besökt varvet och påbörjat inpassningen av det första nya röstjärnet. Dagen började med att Erik besökte båtbyggaren Fredrik för att få en snabb teorilektion om hur man sätter röstjärn på bästa sätt. Tack för det! Efter besöket hos Fredrik kapade vi plattjärnet till fyra lika långa röstjärn… Läs mer »

2013-03-22

Nya röstjärn

Hallå Sniggelvänner, Idag åkte Erik och besökte Joakim Pålsson på den mekaniska verkstaden Rörklammerfabriken AB. Joakim har tidigare tillverkat rostfria stålspant åt oss och den här gången behövde vi rostfria plattjärn. Plattjärnet ska bli nya röstjärn på Sniggel Snuggel och det lär bli lite pyssel med att passa in dem. Dimensionen på plattjärnet är 36x6mm. Joakim är en trevlig och… Läs mer »

2013-03-15

Torsdag 14/3

Hej Sniggelvänner, Igår var vi åter på varvet och fortsatte med slipningen av Sniggel Snuggel. Under vårt besök förra veckan pluggade vi samtliga hål i de båda däckslisterna och trots det kalla vädret hade epoxin härdat fint. Igår kunde vi därför slipa ner samtliga plugg. Överflödig epoxi runt däckslisterna sicklades också bort under kvällen. Nu… Läs mer »