2012-10-25

Torsdag 25/10

Hej på er! Ikväll åkte Emil och Christian till ladan. Vi fortsatte att skrapa friborden rena från gammal fernissa. Arbetet flöt på fint och vi hann under kvällen skrapa ca 80% av BB-sida. Vår förhoppning är att Sniggel-Snuggel är helt ren efter nästa arbetspass. Till vår stora glädje hade vår vän båtbyggarn Fredrik ännu en… Läs mer »

2012-10-18

Torsdag 18/10

Hej på er! Ikväll åkte Emil, Christian och Daniel till varvet. Även vår vän Fredrik var på plats och jobbade med sin eka. På programmet stod att skrapa fernissa och slipa. Arbetet flöt på fint och resultatet efter skrapning och slipning med långkloss blir fantastiskt. Lite bilder från kvällens pass. Daniel fortsatte att slipa överbyggnaden…. Läs mer »

2012-10-14

Söndag 14/10

Hej på er Sniggelvänner! Idag åkte Emil, Christian och Daniel till varvet. Daniel och Christian spenderade större delen av dagen under däck och skrapade bort den sista blymönjan. Emil spenderade dagen med att slipa ner plugg och sätta nya plugg där det behövdes. Under dagen fick vi även besök av vår vän Patrik som kom… Läs mer »

2012-10-11

Torsdag 11/10

Hej på er Sniggelvänner! Idag åkte Emil och Christian ut till varvet. Vi tog ikväll tag i ett projekt som vi inte riktigt haft lust att ta tag i. När vi satte våra nya spant kunde vi inte sätta nit i det översta nithålet då vi helt enkelt inte kom åt i ruffen. Vi fick… Läs mer »

2012-10-05

Torsdag 4/10

Hej på er! Vi började kvällen med att slipa ner de lusar och pluggar som vi limmade förra veckan. När det var klart lusade vi lite till och avslutningsvis gick vi ett varv runt Sniggel-Snuggel och ersatte några dåliga pluggar. Arbetet flyter på fint för tillfället och vår förhoppning är att ha Sniggan renskrapad, slipad… Läs mer »