2012-04-29

Söndag 29/4

Hej på er! Nu ska jag försöka redogöra lite för vad vi hittat på ute på varvet de senaste veckorna. Vi har satt de sista två kontrade spanten på plats. Mycket skönt att vi nu avslutat projekt spantbyte. Parallellt med spantprojektet har vi gjort klart diverse lusar i däck. Det är primärt hålen efter gamla… Läs mer »

2012-04-15

Söndag 15/4

Hej på er! Idag åkte Emil och Christian ut till varvet. Då vi inte hunnit limma några nya spant den senaste veckan fick vi ta tag i några mindre projekt istället. Vi började dagen med att limma några plugg och lagningar. Därefter tog vi tag i projekt ”röstjärn”. De tre sista röstjärnen har skrattat åt… Läs mer »

2012-04-09

Måndag 9/4

Hallå Sniggelvänner! Efter att vi alla firat påsk med våra familjer var det idag åter dags för ett arbetspass ute på varvet. Igår träffade vi återigen båtbyggaren Fredrik Lundahl eftersom vi kört slut på kopparnit. Fredrik försåg oss med nya nit så att arbetet kan fortgå. Under dagens arbetspass fortsatte vi arbetet med att kontra… Läs mer »

2012-04-03

Tisdag 3/4

Hej på er! Idag åkte jag och Christian ut till varvet för ett effektivt kvällspass. Vi började kvällen med att slipa och sickla bort överflödig epoxi på skarndäck där vi limmade lusar vid vårt senaste arbetspass. När vi var nöjda med resultatet plockade vi fram nya A4-klassade skruvar och drog tillbaka det övre bordet mot… Läs mer »

2012-04-01

Söndag 1/4

Hej på Er! Idag träffades Emil och Daniel ute på varvet för ett snabbt pass. Det vi ville få gjort var limningen av våra lusar på däck samt ta ut mallar för resterande kontringar. När det var gjort oljande vi mastfot och vinschhållarna troligtvis för sista gången. Nu ikväll träffades Emil och Erik för att… Läs mer »