2010-07-30

Torsdag 29/7

Hej Sniggelvänner! Igår åkte Emil och Erik ut till varvet efter jobbet. Det blev mycket gjort. Köl och roder fick sitt fjärde lager linolja. Träet börjar nu bli mättat. Vi började med att såga upp ytterligare ett hål i vår baslåda så vi kan köra med dubbla kokplattor. Därefter fräste Erik ut ca 100 nya… Läs mer »

2010-07-26

Lördag 24/7 2010

Hej på er Sniggelvänner! I lördags var vi återigen alla fyra ute på varvet och härjade. Vi började dagen på Byggmax och köpte virke till vår baslåda.  Efter besöket på byggmax delade vi på oss. Emil och Erik åkte till den lokala snickaren Bosse och fick ett nytt sambord uppsågat i frisk mahogny. Stort tack… Läs mer »

2010-07-25

Nytt stålspant på plats

Hej Sniggelvänner, I torsdags åkte Emil och Erik ut till varvet några timmar för att passa in ett nytt stålspant i sittbrunnen på Sniggel Snuggel. Vi började med att borra samtliga hål i spantet så att det kunde fästas i bordläggningen. Rostfritt stål är som bekant väldigt hårt och vi inser nu att pelarborren som vi… Läs mer »

2010-07-25

Lördagen den 17/7

Hej Sniggelvänner, Lördagen den 17/7 var vi alla fyra ute på varvet och fick mycket gjort. Vi började dagen med att såga ut en ny däcksbalk av Asken som Erik köpt på Fredrikssons trä i Arlöv. Den nya däcksbalken placerades under en befintlig balk för att på så sätt styva upp akterdäck. Vår förhoppning var… Läs mer »

2010-07-15

Sonja Herlin hos Sniggel-Snuggel

Hej Sniggelvänner, I söndags hade vi finbesök på varvet då Tore Helins dotter Sonja Herlin kom förbi med Millan Hamilton. Det var en stor ära för oss att Sonja ville komma förbi och se båten. Sonja gladdes oerhört av att vi renoverar Sniggel-Snuggel och såg fram emot sjösättningen nästa år. Sonja är en glad och… Läs mer »

2010-07-15

Helga

Hallå Sniggelvänner, I lördags åkte Erik och Christian till Barsebäckshamn för att se då Herlinbåten Helga seglade igen efter att ha blivit renoverad. Det var en hel del människor på plats och det var kul att träffa andra Herlinentusiaster. Tore Herlins dotter Sonja som är 93 år var också på plats för att segla premiärturen…. Läs mer »

2010-07-12

Sydsvenskan!

Erik och Christian besökte under Lördagen Barsebäckshamn och deltog i sjösättningen av Herlinbåten Helga! Sydsvenska Dagbladet fanns på plats. se länk nedan. Erik har lovat att skriva mer om deras upplevelser här på bloggen. http://www.sydsvenskan.se/webbtv/webbtv_skane/article1172223/Har-tar-Sonja-93-over-rodret.html

2010-07-07

Onsdag 7/7 2010

Kära läsare! Idag åkte hela sniggelkoncernen ut till varvet efter jobbet. Det var skönt att vara tillbaka där ute med ny motivation efter träbåtsfestivalen i Karlskrona. Under kvällen fortsatte Erik och Daniel med skruvarbete på SB-skarndäck. Det är nu klart med nya skruvar. Emil och Christian plockade bort det rostfria spantet i sittbrunnen samt borrade… Läs mer »

2010-07-05

Träbåtsfestival!

Hej på er! I helgen blev det inget gjort på varvet då vi besökte träbåtsfestivalen i Karlskrona. Det blev en fantastisk upplevelse med många vackra båtar. Nedan följer några smakprov. Folkbåten F-398 ägs av Niklas Nyström och ni kan följa honom på  http://grisslan.blogspot.com/ Det var allt för denna gång!