2010-04-30

Trevlig Läsning!

Hej på er! I väntan på nästa uppdatering efter en arbetsdag ute på varvet bjuder vi här på lite trevlig läsning om Tore Herlin och hans båtar. Boken Herlinbåtar har blivit recenserad. Tack till Per och Anna på Herlinsällskapet som skickat materialet till oss. På söndag blir det nya tag ute på varvet efter en… Läs mer »

2010-04-18

Söndag 18/4

Hej på er Sniggelvänner! Idag var Emil, Christian och Erik ute hos Sniggel-Snuggel. Fantastiskt med vår. Vi hade 11 grader i ladan. Skönt! Snart kan vi börja limma plugg. Under dagen fortsatte vi arbetet med att dra i nya skruv. Vi vet. Det börjar bli tjatigt, men tänk på hur vi känner… Vi har dock… Läs mer »

2010-04-14

Sjömanskap

Hallå Sniggelvänner! Som ni säkert förstått vid det här laget är traditioner och sjömanskap något som ligger oss alla varmt om hjärtat.  Något som verkligen är förknippat med gammalt hederligt sjömanskap är att sy sin egen seglarsäck. Detta har vi såklart tagit fasta på! Nedan syns några bilder från kvällens övning hemma i Eriks kök…. Läs mer »

2010-04-11

11 April 2010

Hej på er! Idag var vi alla fyra ute på varvet. Emil och Christian påbörjade arbetet med att dra i nya A4-klassade skruv i däcket. Det kändes som en härlig seger varje gång en ny skruv var på plats. Emil och Christian slipade även ner de nya pluggarna i ruffluckan. Den ligger nu nyoljad på… Läs mer »

2010-04-05

Summering av påsken 2010

Hej igen Sniggelvänner! Idag blev det en heldag för alla fyra ute på varvet. Christian och Emil roade sig med att fortsätta arbetet med däckskruv. Nu har vi inte många skruvar kvar att dra ur. Detta firade de med att okynnesslipa stora delar av akterdäck. Erik och Daniel spenderade större delen av dagen under Sniggel-Snuggel… Läs mer »

2010-04-04

Påskpyssel

Glad påsk kära Sniggelvänner! Efter att ha firat påsk med våra familjer kliade det i våra Sniggel-Snuggelfingrar och vi var tvungna att träffas för en fika och mässingspolering. Se bilder nedan. Imorgon blir det en heldag på varvet och vi återkommer med rapport.