2010-03-28

Roliga projekt

Hej på er! Nu har ytterligare en helg passerat och Emil, Daniel och Christian spenderade lördagen ute på varvet. Vi lyckades fylla dagen med lite olika roliga projekt. Dvs arbete som syns. Vi har fått rådet att för varje tråkigt projekt så ska man belöna sig med ett roligt. Vi kan bara konstatera att det… Läs mer »

2010-03-24

Nya spant!

Hej Sniggel Snuggelvänner! Ikväll har vi och Sniggel Snuggel tagit ännu ett kliv närmre sjösättning. Vi var nämligen och hämtade nya rostfria spant hos Pålssons Maskiner AB  här i Skåne. De nya spanten ser suveräna ut och när de är på plats behöver de förmodligen aldrig bytas igen. Skönt! Det återstår några renoveringsmoment innan vi… Läs mer »

2010-03-21

Sikken dá!

Hej på er Sniggelvänner! Som överskriften antyder så har vi haft en utomordentligt trevlig dag. Vi började dagen hemma hos en herre som hört av sig till koncernen efter vårt medverkande i Sydsvenska Dagbladet. Han hade överbliven Honduras Mahogny i garaget som han gärna sålde till oss. Till vår stora glädje var mahognyn i helt… Läs mer »

2010-03-14

Rapport från hufvudstaden

Kära sniggelvänner! Efter en intressant och givande helg i Stockholm färdas nu Sniggel Snuggel-koncernen hem mot sydligare breddgrader. Vi har bland annat avverkat Sjöhistoriska museet, Vasamuseet, Båtmässan och Armémuseet. Som vi tidigare berättat ägnade vi fredagen åt båtmässan. Det blev många trevliga möten med andra träbåtsentusiaster och vi är nu alla medlemmar i Skärgårdskryssarförbundet SSKF. I deras matrikel… Läs mer »

2010-03-12

Besök på Båtmässan!

Kära Sniggekvänner! Idag har vi besök båtmässan i Stockholm. Det blev många trevliga möten med likasinnade. Nedan kan ni se bilder från Herlinsällskapets monter samt skärgårdskryssarförbundets monter. Imorgon ska vi besöka Sjöhistoriska musseet och klämma på allt material om Sniggel Snuggel. Ett besök på Vasamuseet hinner vi nog också med. Utförligare rapport kommer längre fram

2010-03-07

7 Mars 2010

Hej på er Siggelvänner! Nu har vi enligt vår logg spenderat 322 timmar ute hos Sniggel Snuggel så jag tänkte visa lite bilder på våra framsteg. Men först får jag redogöra för vad vi gjort idag. Idag spenderade jag och Daniel ca 4 timmar ute på varvet. Under dagen fortsatte vi att skrapa Sniggel Snuggel… Läs mer »

2010-03-05

Tack Daniel!

Daniel har till vår stora glädje hittat ”Sniggel Snuggel och andra sagor” skriven av Hugo Vallentin 1904.