2009-11-22

Helgen v.47

Då har det gått ytterliggare en vecka och vi kan titta tillbaka på en mycket produktiv dag ute hos Sniggel Snuggel. Under dagens arbetspass gjorde vi följande. – Tog bort gamla däckskruv på fördäck och ersatte dem med nya rostfria. Tack Helena för en strålande insats. – Börjat slipa bort gammal bottenfärg på BB-sida -… Läs mer »

2009-11-14

Arbetet med Sniggel Snuggel går framåt

De senaste veckorna har vi inte haft så mycket tid över, men lite har vi hunnit med. Vi har pressat ihop överbyggnaden som hade släppt lite på BB och SB sida. En rötangripen däcksbalk har plockats bort. Vi passade även på att okynnes slipa lite för att se den vackra mahogny färgen. Slipat skarndäck. Vi… Läs mer »

2009-11-01

Bortagning av röstjärn

Under helgen gav vi oss även på de första röstjärnen. Vi började med att slipa bort hattarna på nitarna på insidan för att kunna slå ut dem genom bordläggningen. Detta visade sig vara ett svårare projekt än väntat och mycket våld krävdes för att få bort dem. Några nitar fick vi t.om borra bort.

2009-11-01

Skruvar i däck

Under helgen har vi fortsatt att ta bort gamla skruvar från däcket. Vi har uppskattat att däcket sitter fast med ca. 1000 skruvar  så det är ett stort arbete vi har framför oss. Vissa skruvar lossnar hyfsat lätt men de allra flesta är väldigt rostiga och svåra att få upp. De nya skruvarna som vi… Läs mer »