2014-06-25

Sjösättning!

Då har Sniggel-Snuggel legat i sjön i 3 dagar och är i stort sätt tät. Nu väntar en härlig sommar med mycket segling. Vi hörs!

2014-06-09

Snobbrand och packning!

Hej på er! Nu har vi lagt sista touchen inför årets säsong. Emil körde upp till varvet och förgyllde snobbranden. Fantastiskt resultat! Pricken över i:et! Nu står Sniggel-Snuggel packad och klar inför transport till hamnen. Några bilder!

2014-05-22

Onsdag 21/5

Hej på er! Igår var Emil, Christian och Erik på plats på varvet. Emil tätade med ettan där vi förra året noterade läckage. Erik & Christian märkte upp och målade vattenlinjen. Nu återstår bara montering av roder innan sjösättning. Strålande!

2014-05-05

Blänkare!

I senaste numret av Klassiska Båtar fanns en liten blänkare om Sniggel-Snuggel. En fantastisk tidskrift för oss som älskar klassiska båtar.

2014-04-29

Måndag 28/4

Hej på er! Igår var Emil, Christian och Daniel på plats och lackade Sniggel-Snuggel!

2014-03-19

Då var det dax igen!

Ikväll var Emil och Christian på varvet. Följande hann vi med. – Lackade mast och bom – Mönjade klart britsar – insidan på Sniggel fick sig en omgång olja. – Planerade inredning i sittbrunn Nu lite bilder.

2013-11-27

Slipa Mast!

Hej på er! Ikväll var Emil och Christian på plats på varvet. Vi slipade klart masten. Vi kommer plugga alla hål vid nästa besök och därefter börja olja. Vi hörs!

2013-11-07

Masten!

Hej på er! Vid våra senaste besök på varvet har vi storstädat och sorterat alla våra pinaler. Känns skönt att vi fått lite ordning. Igår var Emil, Christian och Daniel på plats och vi fortsatte arbetet med mast och bom. Det tar sig. Vi hörs!

2013-10-24

Fortsatt arbete med masten!

Hej på er! Igår var Emil och Christian på plats på varvet igen. Vi renskrapade den resterande delen av masten. Vi påbörjade även det mödosamma arbetet med att sickla och slipa masten. Några bilder!

2013-10-20

Arbete med riggen!

Hej på er! Idag var Emil och Christian på plats på varvet. Vi började dagen med att vika ihop våra segel på ett föredömligt sätt. Man ska vara rädd om sina segel. Därefter påbörjade vi renoveringen av masten. Under dagen tog vi av alla beslag, spridare, fiolstag, och vant. Allt ligger nu uppmärkt i en… Läs mer »

2013-10-18

Upptagning!

Hej på er! Då är Sniggel-Snuggel tillbaka i ladan. Än en gång riktar vi ett tack till Båtbyggarn Fredrik som hjälpte oss vid upptagningen. Nu väntar vinterns projekt! Avslutar med en liten ordvits som Daniel bidrog med. (Han är halvgöteborgare) Hej Sniggel, ska vi segla i helgen? – Nej, jag är upptagen då. Båtbyggarn i… Läs mer »