2015-08-12

Sommaren 2015

Hallå sniggelvänner, Vi tänkte att en uppdatering på bloggen vore på sin plats och på så vis ge en kort summering av sommaren 2015. I år körde vi ner Sniggel-Snuggel till Lomma ungefär 1 vecka innan sjösättning för att på så vis ha gott om tid att vattna henne. Vi la ett gäng gamla sängöverkasst… Läs mer »

2014-05-26

Måndag 26/5

Hej Sniggelvänner, Arbetet i Eriks carport fortsätter. Ikväll har vi renskrapat och målat samtliga beslag. Vi hoppas kunna montera dem på torsdag. Fiolstaget och sista tröskeln fick sig också en omgång olja.

2014-05-19

Ruffdörrar och tröskel

Hej Sniggelvänner, Under de senaste veckorna har Erik renoverat Sniggel-Snuggels ruffdörrar och tröskel hemma i sin carport. Just nu så härdar linoljan så om några dagar kan även dessa delar fernissas. Nu lite bilder.  

2014-04-13

Söndag 13 april

Hej sniggelvänner, Idag har Erik och Emil besökt varvet och fått mycket gjort. Följande hann vi med under dagen: * slipning av friborden på styrbord och babord sida * ett lager fernissa på både mast och bom * slipning av köl och bordläggning under vattenlinjen * demontering av roder så att vi kan åtgärda ett… Läs mer »

2014-01-23

Fortsatt arbete med durkarna

Hej sniggelvänner, Ikväll fortsatte Daniel och Erik arbetet i Daniels garage. Vi började med att betsa trösklarna så nästa gång kan vi påbörja arbetet med att olja dem.  Då detta var gjort gick vi över durkarna med bandslip samt 80-papper. Nästa gång fortsätter vi slipandet med 120-papper.

2014-01-16

Lägesrapport

Hej, Den senaste tiden har Erik och Daniel arbetat med Sniggels durkar och trösklar hemma i Daniels garage. Arbetet flyter på fint och samtliga durkar är renskarapade och redo för slipning. I Sniggel-Snuggel finns det tre trösklar som måste på plats innan vi kan bygga ny inredning i sittbrunnen så därför prioriterar vi att få dessa… Läs mer »

2013-09-19

Njutning

Hej Sniggelvänner, Igår gav vi oss ut på en andra segling med Sniggel-Snuggel. Tyvärr blåste det väldigt dåligt men vi fick i alla fall uppleva en fantastisk solnedgång. Ett spegelblankt Öresund är verkligen balsam för själen. Att få njuta av Sniggel-Snuggel känns fantastiskt och det ger oss energi inför det fortsatta arbetet i vinter.  

2013-09-12

Premiärsegling

Hej sniggelvänner, Igår genomförde vi äntligen premiärseglingen med Sniggel-Snuggel. Väderförhållandena var mycket gynsamma och det var fantastiskt att se den gamla damen med vind i seglen igen. Nu lite bilder!

2013-09-01

Sjösättning

Hej Sniggelvänner, Igår var det äntligen dags för sjösättning av Sniggel-Snuggel och efter nästan fyra års slit kändes det nästan lite overkligt. Vi började dagen med ett provlyft utanför ladan för att sedan transportera ner båten till hamnen. Till vår hjälp hade vi ännu en gång båtbyggaren Fredrik Lundahl och vi är alla oerhört tacksamma… Läs mer »

2013-08-25

Söndag 25/8

Hej Sniggelvänner, Idag var samtliga i koncernen på varvet och vi fick mycket gjort. Vi började dagen med att lägga på ett lager primer under vattenlinjen och vi har bestämt att det får räcka som skydd i år. Båten ska bara ligga i några veckor så det känns onödigt att lägga pengar på bottenfärg. Grå… Läs mer »

2013-08-21

Montering av ventiler och avbärarlist

Hej Sniggelvänner, Igår åkte Erik och Daniel ut till varvet för att montera ventilerna och avbärarlisterna. Avbärarlisterna var fulla med gammal fernissa och mönja så vi fick börja kvällen med att renskrapa och putsa dem. Skenorna som ska sitta på rufftaket fick sig också en omgång. Nu lite bilder! Nyputsade avbärarlister och skenor Avbärarlist i… Läs mer »

2013-08-11

Arbete under vattenlinjen

Hej Sniggelvänner, Idag har Daniel och Erik varit på varvet och på schemat stod det arbete under vattenlinjen. Vi började dagen med att fästa det nya sambordet i spanten på styrbord sida. Därefter fäste vi sambordet på babord sida med nya A4-klassade skruvar. Dagen avslutades med att vi spacklade igen ojämnheter och skruvhål längs hela… Läs mer »

2013-07-25

1:a lagret fernissa

Hej Sniggelvänner, Igår var det så dags att påbörja fernissningen av Sniggel-Snuggel. Då både Daniel och Emil befinner sig på semester var det Christian och undertecknad som fick njuta av denna upplevelse. Under de snart fyra åren som vi renoverat Sniggel-Snuggel har detta moment ibland känts väldigt avlägset så därför är det oerhört tillfredställande att äntligen få se resultatet av… Läs mer »

2013-07-19

Förberedelser inför fernissning

Hej Sniggelvänner, Igår åkte Christian och Erik ut till varvet för att se så att allt såg bra ut efter ca. 1.5 veckas härdning. Sniggel-Snuggel såg torr och fin ut och nästa vecka kan vi förhoppningsvis lägga första lagret fernissa. Då vi fernissar Sniggel-Snuggel är det viktigt att vi skyddar henne från nedfallande dammpartiklar så… Läs mer »

2013-07-04

Onsdag 3/7

Hej Sniggelvänner, Oljningen av Sniggel-Snuggel fortgår enligt plan och vi ser ljuset i tunneln. Ikväll ska vi försöka komma ut till varvet igen och då torka rent båten från all överflödig olja. Vårt mål är sedan att avsluta oljningen med att stryka et tunnt lager kokt linolja på båten för att snabba på härdningsprocessen. Igår… Läs mer »