2017-07-12

Sniggel Snuggel söker ny förvaltare

Sniggel Snuggel har sedan 2009, då vi köpte henne, fått ca 3000 timmars omsorg och den vackra hondurasmahognyn glänser nu åter igen. Dessvärre har vi det senaste året tvingats inse att tiden inte längre finns och att Sniggel Snuggel inte är den optimala båten för barnfamiljer. Vi söker därför nu någon som är villig att… Läs mer »

2013-06-04

Nu räcker det!

Inte riktigt, men det tar sig. Idag var Daniel och Christian på varvet några timmar för att slipa vidare. Bordläggningen fick smaka på lite vatten för att framkalla resning i träet, vilken sedan slipades ned. Tyvärr hade ett par pluggar tagit chansen att smita från sina hål vilket medförde att vi fick avsluta dagen med… Läs mer »

2010-04-04

Påskpyssel

Glad påsk kära Sniggelvänner! Efter att ha firat påsk med våra familjer kliade det i våra Sniggel-Snuggelfingrar och vi var tvungna att träffas för en fika och mässingspolering. Se bilder nedan. Imorgon blir det en heldag på varvet och vi återkommer med rapport.

2010-03-14

Rapport från hufvudstaden

Kära sniggelvänner! Efter en intressant och givande helg i Stockholm färdas nu Sniggel Snuggel-koncernen hem mot sydligare breddgrader. Vi har bland annat avverkat Sjöhistoriska museet, Vasamuseet, Båtmässan och Armémuseet. Som vi tidigare berättat ägnade vi fredagen åt båtmässan. Det blev många trevliga möten med andra träbåtsentusiaster och vi är nu alla medlemmar i Skärgårdskryssarförbundet SSKF. I deras matrikel… Läs mer »

2010-03-12

Besök på Båtmässan!

Kära Sniggekvänner! Idag har vi besök båtmässan i Stockholm. Det blev många trevliga möten med likasinnade. Nedan kan ni se bilder från Herlinsällskapets monter samt skärgårdskryssarförbundets monter. Imorgon ska vi besöka Sjöhistoriska musseet och klämma på allt material om Sniggel Snuggel. Ett besök på Vasamuseet hinner vi nog också med. Utförligare rapport kommer längre fram

2010-02-25

En bildlös uppdatering

Kära sniggelvänner! Det var tyvärr ett tag sedan vi skrev om vår framfart och anledningen till detta är helt enkelt att vi inte gjort några större framsteg de senaste veckorna. Den ovanligt aggressiva skånska vintern har hållt oss borta från varvet. Snart verkar dock våren var i antåg och det kommer förhoppningsvis öka på uppdateringsfrekvensen…. Läs mer »

2009-10-05

Inflyttning i nya hemmet och fortsatt skrapning

Helgens verksamhet inleddes med en inflyttning i den nya boningen. Bra belysning är A och O i den här sporten så vi körde och köpte lysrörsarmaturer som vi firade upp i taket. När installationerna var klara återgick vi till skrapning av däcket och överbyggnaden.

2009-10-02

Första arbetspasset

Så  blev det äntligen  helg och dags för första arbetspasset. Dagen inleddes med en rejäl båtfika När kaffet var uppdrucket var det dags att inleda arbetet. På dagens schema stod skrapning av däcket som varit belagt med en snaskig färg. och efter skrapning Helt annat! Den gode Erik donerade ett av sina Tore Herlin foton… Läs mer »

2009-10-01

Äntligen!

Efter att ha letat båt i drygt ett år utan att hitta något intressant objekt sprang vi på en ljuvlig skärgårdskryssare signerad den gamle mariningenjören Tore Herlin. Skönheten har seglat sen 1916 och är byggd av Honduras mahogny. De senaste åren har hon stått på land och torkat och flagnat vilket medför att en rejäl… Läs mer »